N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

4 Nov 2014

OH!! ABANG MIRUL.. SAYANG KAMU

Salam Semua

Emmm.. al kisah dak Mirul..
yg bebenornya al kisah ni dah agak lama gak la..
al maklum la.. baru nak bergiat aktif blog semula..
makanya byk la story mory yg terpendam kat dlm draft blog ni..
upload gambo.. tapi takde mood nak story mory...
tu masa tu la.. 
tapi kini akan berderet2 la hapdet story mory terpendam..
walaupun masa kejadian dah basi.. aaahhaaakkksss..
ada kisah ke..org nak baca ke idak kan.. ;)
yang penting apa terpendam dah diluahkan..

Okies ni kisah dak Mirul yg memang ske melukis..
hobinya kalau dapat kertas, pensel, kaler..
hah macam2 tok nenek yg dia lukis..
dia suke meluahkan isi hati dia dari lukisan..
salah satunya lukisan ni..
lukisan yg menyentuh hati seorang ibu..


'IBU SAYA MINTA MAAF SAYA SAYANG IBU SELAMAT HARI IBU"
GAMBO SAYANG IBU.. 

Walaupun lukisan orang tu.. dah macam org kotak..
tapi maksudnya sampai.. 
yg baju purple tu ibu katanya
yg baju biru tu Dia la
yg baju kuning adik Aina katanya..
ayah takde.. bab tak muat kertas.. aaahhaaakksss..
Apapun lukisan anak ibu ini amat cantik di mata ibu.. dan ibu akan di ingat hingga bila2..

Pernah gak dia lukis gambo ibu dia tengah marah..
dengan muka ibunya yang merah.. tanda ibu marah..
ooh..oh..oh.. akal imaginasi dia amat la tinggi..
tu cara dia meluahkan perasaan..
kadang tu kesian gak dengan dia..
tapi tu la.. budak tengah membesarkan.. macam2 ragam yg dia buat ibu dia marah..
apapun dia tetap "TEDDY BEAR" ibu.. mmmmuuuaaaahhhh utk abg Mirul..

p/s: marah seorang ibu untuk mendidik dan membentuk anaknya menjadi orang yg berguna.. bukan marah hingga ketahap mendera.. 




 

5 ulasan:

Puteri Satu berkata...

pandai abang lukis kan.. tulisan dia pun kemas je.. Aqilah tulisan cam cakar itik..huhuhu...

CuTeMiUt78 berkata...

Puteri Satu.. sama je.. kadang tu dah macam tulisan apa dah.. ada masa ok je.. ada masa hampeh.. tu yg geram tu

mekchu berkata...

lama sangat kot mekchu tak tgk abg mirul bambam tu..

CuTeMiUt78 berkata...

hik..hik..hik.. kita pun lama tak singgah blog mekchu

aquarius morius berkata...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur