N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

30 Apr 2010

Anda Di Jemput

Salam Semua..


Hai..hai...hai..hai...
ada sesapa windu2 ngan cutemiut blues clues ni...
Kejap ada.. kejap takde...
ala2 biskut chipsmore dah ni...
klu biskut tu.. sedap gak utk dimakan kan..
ahhaaakksss... layankan ayat sengal...
emmm lama tak berhapdet.. rasa cam tak tau camne nak buat ayat dah...
so story mory terkini...
eemmmm kami cam biasa je..
sihat2 sahaja...
Mirul pun bertambah2 sihat..
mulut semakin talkative...
asyik la.. bercakap je...
ada je soklan2 cepumas yg di tanya setiap hari...
sampai pening nak cari jawapan
kadang2 tu... saja takmo jawab..ahaakksss...
ibu yg malas nak layan...
okies la.. bila bercerita bab Mirul ni..
ni nak buat satu pengumuman...
"WAHAI WARGA 2 BLOGGER YG BERADA DI KAWASAN JOHOR BAHRU...(luar dari jb klu nak dtg pun.. silakan..)
ANDA DI JEMPUT UTK MENGHADIRI KE MAJLIS HARI LAHIR MIRUL

BERTEMPAT DI : TMN JOHOR JAYA (rumah mak aku lorrr..)
PADA : AHAD 2 HB MEI 2010
WAKTU : PUKUL 3.00 PTG HINGGA KE 5.00 PTG
(waktu memang smpi kul 5 je.. sebab ptg tu aku dah nak blk BP)

SO MEH LA MEMERIAHKAN MAJLIS...!!!!
KEHADIRAN ANDA SEMUA AMAT LA DI HARGAI... !!!
UTK KETERANGAN LANJUT BLH HUBUNGI AKU DI TALIAN NI..
019-7940469

p/s : ahaaaksss... cam nak buat promosi apa je kan... :D






Kerja dari Rumah klik sini

26 Apr 2010

Mini Party Besday Mirul

Salam Semua...

Ahhaakkkss... menyepi lagi..
traffic pun semakin merundum nampaknya...
sorry la korang yg rajin menyinggah sini..
klu asyik tgk n3 yg sama je...
sejak keja baru ni... memang masa tuk berblog agak kuureeeennggg skit..
al maklum la.. keja baru.. tugas pun baru...
so kena la beri sepenuh perhatian gitu kan...
okies la.. ni nak story mory pasal mini party tuk besday Mirul
sebelum tu aku nak ucapkan ribuan terima kasih pada yg sudi wish
happy besday tuk dak Mirul tu...
thank you so much... kerana mengingati dan mengucapkan kesejahteraan
dan ucapan2 khas utk dia...
thn ni tak la meriah mana besday Mirul klu nak di bandingkan thn2 lepas..
agak semakin membesar... semakin kurang meriah kan..
memadangkan besday Mirul thn ni jatuh pada hari bekerja..
makanya.. kami hanya sempat belikan kek tuk dia..
kesian plak dia...
so blk keja tu... memang cadang nak belikan kek je la dulu..
skali kakak ipar aku mesej..
dia dah belikan kek tuk Mirul dah...
so takyah la nak mebazirkan..

hah.. ni kek yg kakak ipar aku belikan...
kek coklat ada patung sponge bob gitu..
aahhaakksss...
(org dah belikan... tak kan kita nak komplen kata tak cantik ; tak berapa sedap kan... kek ni memang rasanya biasa2 je la... tapi takpe.. nanti ibu belikan kek lain plak k.. )

cam biasa la... mesti ngan kakak sepupu dia..
ate dah diaorg berdua je kira dak tecit kat umah tu..
jdnya.. rapat lorr.....


hah.. tgk tak menyempat2 nak tiup lilin..
excited gitu...

ni la besday boy..
kejap je masa berlalu.. dah 3 thn usia mu...
rasa cam baru je bersalin kan dia...
so cute gambo ni.. skeee aku tgk gambo dia kali ni...
ni la budak yg tak sabo2 nak potong kek...
apapun mini party besday Mirul berjalan lancar dengan jayanya..
syukur alhamdulilah...
hadiah tuk Mirul..
memang kami dah rancang nak g beli
apa kan hadiahnya.. nantikan next n3 k...
(sebab hadiahnya belum g beli lagi... baru dlm perancangan.... insyallah.. dlm minggu ni baru nak g beli.. :D )





Kerja dari Rumah klik sini

22 Apr 2010

Selamat Ulang Tahun Sayang !!!

Salam Semua..

Hari ni adalah hari yg ditunggu...
klu dulu 3 thn yg lepas..saat ini la yg dinantikan..
saat yg amat mendebarkan..
saat yg amat mencemaskan..
saat kelahiran putera sulung kami...

so hari ni 22 April 2010
genap 3 thn usia putera sulung kami
MOHAMMAD AMIRUL HISHAM
mari ramai2 kita nyanyikan tuk dak Mirul..

"Selamat ulang tahun.. selamat ulang tahun.. "
Selamat ulang tahun sayang ibu dan ayah..."
" Selamat ulang tahun... "



Happy Birthday Myspace Comments


Scrapbook at WiddlyTinks.com

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

SELAMAT ULANG TAHUN YG KE 3 THN SAYANG...
SEMOGA MENJADI ANAK YG SOLEH
SEMOGA MENJADI ANAK YG BERJAYA DI DUNIA DAN DI AKHIRAT
SEMOGA MENJADI ANAK YG TAAT DAN HORMAT KEPADA ORG TUA
AYAH DAN IBU SENTIASA MENDOAKAN YG TERBAIK BUAT MU

p/s : tgh planning nak buat ke tak besday party Mirul... masih dlm perancangan.. apa pun hadiah dah kami sedia kan.. nanti kan apa hadiahnya k...





Kerja dari Rumah klik sini


21 Apr 2010

Cup Prix Kluang , Johor

Salam Semua...

Ahaaaksss... bersiaran lagi...
eemmm ni la kan.. time ada mood dan ada benda yg nak story mory
rasa cam tak sabar2 nak publishkan kat blog blues clues ni..
tapi bila dah kering idea... makanya duk gitu je n3 yg ada...
okies kali ni nak story mory pasal hari minggu kami...
hari minggu kami kali ni amat la teruja gitu..
sebabnya...

hah.. kami bawa dak Mirul tgk CupPrix kat stadium Kluang Johor
yg berlangsung pada 17 & 18 hb April yg lepas ni..
(eemmm tu topi lama.. klu tak silap aku.. 3 thn yg lepas punya kot...)

ahaaakksss... dak Mirul yg hover excited gitu..
al maklum la.. ni first time bawa dia g tgk cup prix live punya...
sebelum2 ni.. ada je halangan nak bawa dia..
so ni la kesempatannya...
see kali ni tema baju kami belang2 ala2 kuda belang....
tak caya.. tgk je la.. bukan aku ngan dak Mirul je pakai belang2...

hah.. see ayah Mirul pun in belang2 gitu..
aha.. tu tgn dak Mirul wokey...
hari tu... aku ngan dak Mirul jd mem beso ngan tuan kecik duk belakang..
(mana taknya.. dak Mirul sekarang ni kemain lagi eksen tau.. takmo duk belakang.. nak duk depan je... tapi bila dah aku kat belakang.. dia sibuk la kejap2 nak kedepan la.. kebelakang la.. )

hah.. dah sampai dah...
tapi parking jauh la amat...
al maklum la ramai yg dtg...
kami g hari Ahad... Sabtu tak dan nak g.. sebab my cik abg keja...

muka dua org buah hati aku yg meminati sukan pemotoran ni...
sampai2 je.. race dah bermula..
kategori apa... aku pun lupa..
so kami cari port la..
supaya senang dak Mirul nampak ngan jelas dan nyata..

video

eemmm ni la video race yg sempat dirakamkan..
(tak sure la blh buka ke tak.. )
dlm kul 1 ptg.. race pun di berenti utk berehat seketika...
so sesi jalan2 jelajah booth2 yg ada kat situ....


aksi patung yg kat atas moto tu betul2 menarik perhatian Mirul..
smpi dia takmo bergerak tau...
dlm kul 2 lebih gitu...
acara dimulakan semula...
cocer memang panas terik yg amat...
dak Mirul asyik la.. minum je kejanya..
sib baik aku memang dah standby kan payung BESAR Punya...
so muat la kami 3 beranak berteduh dari kepanasan..
bila dah selesai semua acara..
dak Mirul dah sibuk nak blk gak..
rimas dah dia...

kali ni tak dpt topi , klu nak kena beli la gitu kan..
tapi my cik abg dah rembat sehelai baju t-shirt..
hah.. see ni la baju nya.. moto dot mania
ok gak la kan...
ada gak kenangan dari takde...
beli t-shirt tu dpt la.. sticker2 ni..
klu dulu kemain melambak sticker2 moto ni my cik abg bawa blk..
tapi kali ni.. hanya ni je yg dpt..
dah malas katanya...

kami dapat gak button ni..
aahhaakksss... see glamer gitu siap ada nama kami anak beranak..
korang nampak tak.. button apa tu..
" SAYA DAFTARKAN NAM SAYA....... UTK TUJUAN KEBAJIKAN.."
ahaakksss... tuk kebajikan ya.. tuan2.. puan2....
dari www.BeOurCeo.com
hah ni apa plak..
klu korang nak tau..
dak Mirul dpt gak souvenir
belon dari Racing Boy team dan juga gula2 dari Honda team..
tapi tu la rupa belonnya..
masuk keta je.. dia g baring kat belon tu..
dan tetiba.. ppooooppp...
belon tu meletup la...

hah ni la rupa dak Mirul yg dah kepanasan..
masuk je keta.. aku buka kan baju dia...
pasang air cond.. beri dia susu.. tak lama dia pun ZZZZZZZ...
(gambo sebelah tu.,. dia sibuk ngan batang belon yg dah pecah tu ha..)


so tu la story mory kami di hari minggu tu.. aktiviti bersantai jenjalan bersama dak Mirul...






Kerja dari Rumah klik sini



20 Apr 2010

Check Up 3 thn..

Salam Semua...

Hari ni aku coti2...
eemmm sebabnya nak bawa dak Mirul bam..bam.. tu ke klinik.
Biasa la check rutin harian bagi budak2 ni kan..
tapi sekarang ni dah jauh sikit jarak check upnya..
klu dulu setiap 2 bulan skali mesti kena pergi klinik
tapi sekarang ni 6 bulan skali..
almaklum la Mirul pun dh makin membesar bagai johan kan..
ahaaaksss....
citer pasal g klinik ni..
ada satu kisah yg terjadi tau...
aku confindent je hari ni Mirul kena check up..
skali kan bila tgk blk kad dia..
alamak... 13 hb daaaa....
bukan 20 hb...
sepatutnya mirul punya turn check up pada 13 hb bukan 20hb..
nak buat camne kan.. dah terlepas dah pun...
makanya aku g gak la 20 hb (hari ni lorrr..)
apa la kan.. dah tua kot.. lupa tarikh check up..
ni klu org yg nak bersalin... agaknya dah terberanak kot...
aahhaaakksss....

ni la rupa budak yg kena buat check up ni..
lama giler duk tunggu nama kena panggil..
aku smpi dlm kul 8.45 pagi... dekat kul 10 baru nama Mirul kena panggil tau...
sekarang ni check up tuk 3 thn punya usia...
bab inject2 tu.. dah habis dah...
so hari ni adalah check up cam biasa..
ukur tinggi ; timbang berat
hah tu la penimbang yg Mirul naik utk timbang berat dia..
siap ngan utk ukur ketinggian..
klu korang terror kan... cuba teka berapa berat Mirul sekarang..???
(takde hadiah erk.. saja je suka2 tanya..jawapan nanti kat last n3 k.. )
pas dah timbang dan ukur ketinggian bagai
tunggu lagi la tuk sesi temubual ngan misi plak..
bab ni paling aku menyampah..
sebabnya byk songeh...
kena tahan telinga la... misi duk bebel
pasal Mirul dah overweight...
nak buat camnekan...
overweight2 pun.. Mirul seorang dak yg hyper Aktif ok...
tak blh duk diam...so aku tak berapa risau la tentang ke overweight dia tu..
doc pun ada cakap.. takpe la klu dah badan dia gitu...
janji dia aktif... jantung ; hati ; pinggang semua nya ok..
semua di paras normal...
syukur alhamdullilah...
tapi tu la kan.. bila dah kena ngan misi...
eemmm itu tak blh.. ini tak blh..
akak tak blh beri dia ini.. tak blh beri dia itu..
kawal pemakanannya dia.. nanti jantung dia tak sihat...
macam2 lagi la yg di bebelkan...lagi hover dari pakar pemakanan wokey...
weeiiii.... aku dah jumpa pakar tau..
so tau la camne nak jaga pemakanan anak aku..
doc pun tak la hover cam misi2 ni...
hari ni aku kena ngan dak pelatih plak..
lagi bertambah2 nyampah aku...
dah lembab... pastu lemau semacam je...
mau tak hangin aku...
masa dak pelatih ni duk tanya macam2 kat aku...pasal dak Mirul...
dia beri la menan yg merangsang minda budak..
dia suruh Mirul susun ikut warna dan masukkan ikut bentuk...
hah korang nampak tak menan tu...
syukur la.. Mirul tau masukkan bentuk2 tu ketempat yg betul...
hah ni plak.. susun menan tu ikut warna2 yg ada kat situ...
pastu dlm pada dak pelatih tu...
beritahu la kat aku apa yg perlu diberi makan...apa yg tak tuk Mirul...
(cam la selama ni aku tak tau... )
dak pelatih tu kena panggil ngan Misi senior kat situ...
kononnya nk tgk la apa yg dak Pelatih tu tulis...

hah yg duduk tu.. misi senior , yg berdiri tu dak pelatih yg agak blur2 gitu...
bila misi senior check2 skali kena marah....
ahaaakksss.. sebabnya dak pelatih tu tak tulis betul2... segala apa perkembangan Mirul masa buat check up tadi... hampeh je aku rasa jawab soklan2 bodoh dia tu...
kat dlm tu.. dekat 1/2 jam gak la.. aku duk peratikan dak pelatih tu kena marah...
nak buat camne kan... dah ko tu pelahtih..kena la belajar dari kesilapan kan...
settle semua dekat kul 11 gak aku blk umah...
dak Mirul dah merengek je.. penat katanya....
aahhaaakksss.... so tu je story mory hari ni...

oopsss.. !!! Hari ni aku nak wish kan Happy Birthday pada kembar Mirul..
iaitu Afif Zikry anak Zura (bekas blogger tegar LOVELYZCORNERZZ)
yg menyambut ulang tahun yg ke 3 thn gak...
Afif ni tua 2 hari dari Mirul... mereka ni lahir dlm thn yg sama bulan yg sama..
cuma berlainan hari dan tarikh je...
so tuk Afiff,
SEMOGA MENJADI ANAK SOLEH,
BERJAYA DI DUNIA DAN DI AKHIRAT...

lagi satu lupa plak.. klu korang nak tau jawapan berat Mirul sekarang adalah...
26 kg dengan ketinggian 103 cm



Kerja dari Rumah klik sini

18 Apr 2010

Contest : Baby with Bear/ Ball Giveaway

Salam Semua...

N3 autopublish...
Kali ni aku nak menjoin contest lagi....
ahaaakksss... giler menjoin contest dah plak..
semangat nak menjoin dah kembali..
ni kira n3 contest yg sempat aku gak aku buat la...
kali ni nak menjoin contest ni...



"Baby with Bear/ Ball Giveaway"
maksudnya...
gambar anak anak ngan TEDDY BEAR ataupun BOLA
salah satu sahaja, bukan dua dua
tapi bear atau bola tu banyak..takpe..
---
as usual..syarat syaratnya
1. be a follower to us..mummyayu.blogspot, nottinetti.blogspot
2. link ke us..mummyayu.blogspot.com & nottinetti.blogspot
(syarat ni optional..nak link pun boleh, tak nak link pun boleh)
3. tepek banner kat blog you alls... (harus!!)
4. tepekkan sekeping sahaja (yg terbaik gitu) pic
anak anak, anak sedara, anak jiran yg di bawah 4 tahun
bersama teddy bear atau bola
(tak kisah macam mana aksi/posing..
janji nampak kanak kanak tu ngan bear/ball)
letakkan sekali nama & umur anak itu...
5. pemenang akan dibahagikan kepada 2 kategori
3 hadiah untuk baby with bear &
3 hadiah untuk baby with ball
(hadiah tambahan...suprise!!)
6. lepas dah siap semua..
tinggalkan link entry you all di komen box entry nie....
7. Giveaway ini adalah dari 1 April hingga 30 April 2010
lagie....itu ajer la kot...
so..jom reramai join yer....!!!
ma acih in advance
emmm tu la segala syarat 2 penyertaan yg aku copy n paste kan..
(senang nak refer kan.. )

eeemmm memandangkan Mirul memang byk koleksi2 gambo bersama ball ni..
ada pelbagai size gitu..
tapi disebabkan dah syarat penyertaan hanya sekeping gambo yg terbaik..
so tuk contest ni ku pertaruhkan gambo ni...
*
*
*
*
*
*
taaaraaaa..... aksi seorang Juara..
ahaaakksss.. (insyallah)

NAMA : MOHAMMAD AMIRUL HISHAM
UMUR : 3 THN

so tu je la...
harap pihak penganjur berpuas hati hendaknya...
n wish luck for Mirul k...




Kerja dari Rumah klik sini

17 Apr 2010

Contest : Cutest Baby Birthday Contest

Salam Semua

Emmmm hari ni Sabtu..
ahaaakksss.. hari yg di nanti2 kan..
sebabnya hari ni coti2 gitu kan...
bagi yg bekerja 5 hari seminggu la...
cam aku .. heh..heh..heh...
hari minggu adalah hari yg di nantikan..
sebabnya.. hari ni la blh nak bersantai2 merehat2kan minda..
setelah penat bekerja.. betul tak korang..
eemmm bagi aku plak.. hari Sabtu adalah hari tuk mengemas semua..
baik membasuhnya.. mengemas umahnya.. dan segalanya lah..
hari minggu plak hari bersantai2 ngan family...
eemmm tu biasa la kan bagi yg dah ada family cam aku ni..
okies la korang.. yg bebenornya n3 kali ni
adalah n3 nak menjoin contest...
rasanya cam nak kembali aktif menjoin contest la...
tapi aku tak dan nak join semua...
mana yg sempat je la aku join..
so pada sesapa yg invite aku tuk join tu..
insyallah klu ok dan ada masa aku join..
tapi klu tak dan nak join tu jgn kecik ati k...
ok contest kali ni adalah...

:: Cutest Baby Birthday Contest ::


CUTEST BABY BIRTHDAY PICTURE CONTEST
Secara rasminya contest ini dianjurkan dari tarikh 20 Mac 2010 dan berakhir pada pukul 12 malam 20 April 2010.
Terbuka kepada si comel berusia 1 hingga 4 tahun sahaja.(Anak sedara pun boleh..anak kawan-kawan tak boleh lah ye...=p) Kalau ada 2 orang anak, boleh je, tapi sorang dalam sekeping gambar lah ye.
Cara-cara penyertaan:
Jadi Follower FAZDARAZAT dan add blog aku dalam bloglist korang.
Letak banner contest ini di sidebar blog korang dengan link contest ni. Takde link, otomatik tak layak.
Buat entri mengenai Online Contest ~ Cutest Baby Birthday Picture Contest ini dan upload gambar si comel sewaktu sambutan harijadi si comel di dalam entry tersebut.
Hanya SATU (1) gambar sahaja yang dibenarkan. Nyatakan nama si comel, umur dan tarikh lahirnya. Pastu korang tulis lah sikit wish korang untuk si comel. Tak perlu panjang-panjang, ringkas dan padat.
Dalam entri tersebut pastikan korang mention dan link ke FAZDARAZAT.
Bila korang dah puas hati dengan entry tu, sila link kan url blog korang di ruang komen aku ye.
Hadiah disediakan untuk 3 orang pemenang dan 2 lucky draw.
Hadiahnya tungguuuuuuu!~
So, jom ler join beramai-ramai.
Sekian, terima kasih.
* Pemenang akan diadili oleh juri-juri jemputan. Lucky draw tu pulak, nanti akan dicabut oleh Razi dan Izzat.

~ s u h i d a
hah.. tu dia segala syarat2 penyertaan dari pihak penganjur...yg aku copy n pastekan..
eemm citer pasal gambo besday ni...
aku duk la mencari kat folder lappy ni..
tak de satu pun gambo besday Mirul tau...
sungguh hampa aku rasa....sebabnya semua gambo2 Mirul yg kat pc ofc lama
dah terburn dek kesalahan aku sendiri..
memang takde kenangan dah...
tapi sib baik la.. aku dah uploadkan semua kat blog blues clues ni..
so tuk contest ni... ku pertaruhkan gambo Besday Mirul yg ini..
(gambo besday Mirul ketika umur dia 2 thn)
*
*
*
*
Nama : Mohammad Amirul Hisham
Tarikh Lahir : 22 April 2007 (tak lama lagi besday Mirul)
Umur : 3 thn

Ucapan tuk anakanda kami..
"Utk anakanda Mirul tersayang yg bakal menyambut ulangtahun yg ke 3 thn pada 22 April ni..
tak byk yg kami harapkan.. hanya
ibu dan ayah mendoakan semoga anakanda Mirul menjadi anak yg Soleh ,
anak yg berjaya didunia dan di akhirat,
jadi la org yg berguna kerana org yg berguna disanjung dan disayangi ramai... "

so tu je la... harap pihak penganjur berpuas hati ngan persembahan kali ni..
n wish luck for Mirul k..







Kerja dari Rumah klik sini

15 Apr 2010

Mirul Oh mirul..

Salam Semua...

Sekarang ni kan.. dak Mirul kemain lagi tau...
so hover... semakin bijak...
pantang la tgk hp..
asyik la nak ambil gambo je...
nak ambil gambo sendiri tau.... bukan ibu yg ambil..
kemain eksen lagi tu...
siap ckp ayul pandai ambil gambo ni...
tak caya... meh tgk aksi2 dia ambil gambo sdn bhd..

gambo tayang gigi...

gambo... muka monyok..

okies.. ni gambo ibu yg ambil kan... ala2 posing maut...

hah ni plak gambo muka budak merajuk sebab nak pegang hp..
tapi ibu tak beri..

okies.. ni gambo ambil sdn. bhd

dan ni pun gambo sdn.bhd gak...

ahaaaakkss.. gambo ni mencuit hati ku.. so lawak...

okies.. sebagai penutup tirai..
gambo paling encem gitu....

hah tu la gelagat dia sekarang ni..
macam2 aksi gitu....




Kerja dari Rumah klik sini

Ber Wifi dari Booth

Salam Semua..

Ahhhaakkss... berwifi kat bwah bangunan ni..
kat sini kan wifi free..
aku hari ni kena jaga booth kat bawah..
disebabkan takde org nak jaga booth...
so ni blh beron9 gitu...


yeeehhaaa... transformer dtg.....
aahaaaakkssss....
sapa yg nak jd transformer ni....
*
*
*
*
hah.. ni la rupa org yg kena jd transformer hari ni...
aahaaaksss... di sebabkan jaga booth / kaunter kat bawah...
makanya kena la pakai baju transfomer tu...
okies nak layan customer jap...
nanti sambung lagi... :D





Kerja dari Rumah klik sini


14 Apr 2010

Citer Hari Minggu Plak.. !!!

Salam Semua..

Okies.. klu n3 sebelum ni aku story mory pasal mlm minggu kami..
la ni nak story mory plak pasal hari minggu kami..
memandangkan kami dah lama gak tak bawa dak Mirul g jenjalan..
so hari minggu tu planning saja la nak bersantai2 kat umah kakak ipar aku kat Moakil, Segamat
lagi pun lama gak kami tak kesana...
sambil2 tu blh gak duk bincang2 pasal anak dia yg nak kawin bulan 6 ni nanti..
cocer memang panas yg amat...
Dak Mirul memang skee klu g umah kakak ipar aku yg kat Moakil ni
sebabnya ni ha....


hah pasal ada byk ayam kampung yg dibela oleh kakak ipar aku ni ha...
gemuk2 gitu...
(glamer ayam ni masuk blog aku... aaahhaaakksss.. )

hah... tgk la dak Mirul tu...
dia umpan ayam2 tu ngan dedak dan juga kerak nasi..
memang dia skee beri mkn ayam2 tu...
pada mulanya dia macam takut2 gak bila ayam2 tu dtg dekat dia...
tapi lama2.... korang tgk la.. cam ne cara dia...
siap duk kat besen kecik tu ha...
dengan tak pakai baju nya...
kusyuk je dia tgk ayam2 tu mkn...
aahaaakksss.. tapi tu tak lama...
bila dia tgk ayam2 tu duk berkumpul mkn...
dia pun datang sergah ayam2 tu...
bertempiaran semua ayam2 tu...
takut kan Mirul...kononnya cam Mirul nak tangkap la gitu...
lawak la Mirul....

hah ni la budak bam..bam... yg duk kejar ayam....
see pas dah puas kejar ayam tu..
dia kutip plak segala batu2 kat situ...
duk masuk dlm besen kecik tu..
katanya nak beri ayam mkn...
aahhaaakkss... mau tercekik ayam2 tu mkn batu Mirul oooiiii...
gitu la aktiviti hari Minggu kami...
bersantai2 di Moakil.... :D





Kerja dari Rumah klik sini